Matematik

eksponential funktion

28. august 2006 af divadua (Slettet)
Jeg har en forskrift der hedder: f(x)=1,7*1,173^x

Hvordan finder jeg ud af hvor mange procent træets højde vokser i løbet af 3 år, ifølge modellen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2006 af mathon

...hvis x er antal år og f(x) er højde eller tykkelse (et eller andet absolut udtryk for "størrelsen"):

nu:
x=0
f(0)=1,7*1,173^0=1.7

om 3 år:
x=3
f(3)=1,7*1,173^3

vækst:(1,7*1,173^3-1.7)=1.7*(1,173^3-1)

procentisk vækst: 1.7*(1,173^3-1)/1.7*100=
(1,173^3-1)*100%

Skriv et svar til: eksponential funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.