Matematik
Monotoniforhold i trigonomisk funktion
29. august 2006 af
andersthingholm (Slettet)
Hej,
Jeg har denne funktion:
f(x) = 3cos(0.5x)
Jeg får den afledte funktion til:
3*0.5-sin(0.5x) =>
1.5-sin(0.5x) =>
-sin(0.5x)/1.5
Og dermed nulpunkterne 2pi og 4pi.
Er der nogen, der kan fortælle mig om det er korrekt?
Jeg har denne funktion:
f(x) = 3cos(0.5x)
Jeg får den afledte funktion til:
3*0.5-sin(0.5x) =>
1.5-sin(0.5x) =>
-sin(0.5x)/1.5
Og dermed nulpunkterne 2pi og 4pi.
Er der nogen, der kan fortælle mig om det er korrekt?
Svar #1
29. august 2006 af sontas (Slettet)
Hmm altså du har differentieret rigtigt (din notation er total gal), er du sikker på x ikke er defineret indenfor et eller andet interval? Ellers kan du blive ved med at jabbe rundt i enhedscirklen. Jeg vil også lige pointere x = 0 som nulpunkt for den afledede funktion.
Dine mellemregninger er ret så ligegyldige, da vi kan anvende nulreglen allerede her
-3*0.5*sin(0.5x) = 0
Dine mellemregninger er ret så ligegyldige, da vi kan anvende nulreglen allerede her
-3*0.5*sin(0.5x) = 0
Svar #2
30. august 2006 af andersthingholm (Slettet)
Det lyder godt.
Ja, x er ikke defineret yderligere.
Hvad betyder notation?
Ja, x er ikke defineret yderligere.
Hvad betyder notation?
Skriv et svar til: Monotoniforhold i trigonomisk funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
