Matematik
Intergration en enkelt opgave..
30. august 2006 af
civic18 (Slettet)
Integraletegn = S
S^1 i øvest og ^0 bunden(det s tegen)
(3^x / 3^x + 2) dx
så ved jeg t=3^x+2
dt/dx = 3^x+*ln3
også kan jeg ikke komme videre...
S^1 i øvest og ^0 bunden(det s tegen)
(3^x / 3^x + 2) dx
så ved jeg t=3^x+2
dt/dx = 3^x+*ln3
også kan jeg ikke komme videre...
Svar #2
30. august 2006 af civic18 (Slettet)
det kan jeg ikke helt forstå de tegen ? vil det sige det jeg havde lavet var rigtigt ind til vider?
Svar #3
31. august 2006 af ibibib (Slettet)
Hvis opgaven lyder
S 3^x/(3^x+2) dx
skal du benytte den substitution som du selv foreslår.
Men dt/dx=3^x·ln3.
S 3^x/(3^x+2) dx
skal du benytte den substitution som du selv foreslår.
Men dt/dx=3^x·ln3.
Svar #4
31. august 2006 af mathon
hvis S(3^x/3^x + 2)dx
skal læses
S(3^x/(3^x + 2)dx
t=3^x+2 hvorfor t>0 for alle x, som du foreslog og 3^x=t-2
dt/dx=ln(3)*3^x (da (3^x)'=ln(3)*3^x)
og
dx=dt/(ln(3)*3^x) eller
dx=dt/(ln(3)*(t-2))
substitueret i
S((t-2)/t*1/(ln(3)(t-2))dt=
l/ln(3)*S1/t*dt
l/ln(3)*ln|t|+k eller
l/ln(3)*ln(t)+k, da t>0
tilbagesubstitueret
l/ln(3)*ln(3^x+2)+k
skal læses
S(3^x/(3^x + 2)dx
t=3^x+2 hvorfor t>0 for alle x, som du foreslog og 3^x=t-2
dt/dx=ln(3)*3^x (da (3^x)'=ln(3)*3^x)
og
dx=dt/(ln(3)*3^x) eller
dx=dt/(ln(3)*(t-2))
substitueret i
S((t-2)/t*1/(ln(3)(t-2))dt=
l/ln(3)*S1/t*dt
l/ln(3)*ln|t|+k eller
l/ln(3)*ln(t)+k, da t>0
tilbagesubstitueret
l/ln(3)*ln(3^x+2)+k
Skriv et svar til: Intergration en enkelt opgave..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
