Kemi
beregning af stofmængden(n)?
01. september 2006 af
Dullen (Slettet)
håber der er en, der lige har overskud til at hjælpe mig lidt...
hvis jeg har 1,00g H2A opløst i vand, og der tilsættes 50mL 0,100 M NaOH-opløsning. Hvordan finder jeg så hvor mange mol H2A, jeg har?
hvis jeg har 1,00g H2A opløst i vand, og der tilsættes 50mL 0,100 M NaOH-opløsning. Hvordan finder jeg så hvor mange mol H2A, jeg har?
Svar #2
01. september 2006 af mathon
reaktion:
H2A + 2NaOH --> Na2A + 2H2O
*1Mol.....2Mol
1Mol H2A ækvivalerer 2 Mol NaOH:
tilbage står
at udregne forbrugt antal Mol NaOH.
Her skal du huske definitionen på molaritet = antal Mol pr Liter
C.........=......n/V, hvoraf
n=C*V
altså antal mol = molær koncentration*rumfang,
hvilket giver
n=0.1Mol/L*0.05L=0.005Mol NaOH=
5mMol NaOH.
Du skal så finde ud af:
hvor mange Mol H2A ækvivalerer 5mMol NaOH
og
hvilken molekylmasse har H2A'en så.
H2A + 2NaOH --> Na2A + 2H2O
*1Mol.....2Mol
1Mol H2A ækvivalerer 2 Mol NaOH:
tilbage står
at udregne forbrugt antal Mol NaOH.
Her skal du huske definitionen på molaritet = antal Mol pr Liter
C.........=......n/V, hvoraf
n=C*V
altså antal mol = molær koncentration*rumfang,
hvilket giver
n=0.1Mol/L*0.05L=0.005Mol NaOH=
5mMol NaOH.
Du skal så finde ud af:
hvor mange Mol H2A ækvivalerer 5mMol NaOH
og
hvilken molekylmasse har H2A'en så.
Skriv et svar til: beregning af stofmængden(n)?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
