Matematik

En lille ligningsopgave

06. september 2006 af Zutte (Slettet)
Opgaven: En kaffehandler har to salgs kaffe. Den dyre koster 58 kroner per kilo, og den billige koster 46 kroner per kilo. Hvor meget skal han tage af hver slags for at lave 10 kilo kaffe til 50,50 kroner per kilo?

Jeg har forsøgt, men kan ikke få den til at gå op.

Jeg ved, at svaret er 6,75 og 3,25, men kan ikke få den til at gå op. Jeg håber, der er en, der kan skrive ligningen til mig. Har virkelig forsøgt.

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2006 af mathon

10 kg-
hvis du ta'r x kg dyr
bliver der (10-x) kg billig

prisudregning_1:
x*58 + (10-x)*46

prisudregning_2:
10 kg á 50,50 =10*50,50=505

pris_1.......... = pris_1
x*58 + (10-x)*46 = 505,
beregn
x, som betyder antal kg af den dyre kaffe.......

Svar #2
06. september 2006 af Zutte (Slettet)

tak for dit svar :)

Skriv et svar til: En lille ligningsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.