Matematik
Lille integrale opg
06. september 2006 af
MrJonas (Slettet)
Goddag skal løse følgende integral, vha af substituions metode:
Grænserne er 2 og 0
Integrale tegn (3x^2+4x)(x^3+2x^2-3) dx
Så ville jeg sætte t = (x^3+2x^2-3)
og så får jeg at dx = tx/(3x^2+4x)
Men så er jeg i tvivl om restne, nogen der kan hjælpe?
Grænserne er 2 og 0
Integrale tegn (3x^2+4x)(x^3+2x^2-3) dx
Så ville jeg sætte t = (x^3+2x^2-3)
og så får jeg at dx = tx/(3x^2+4x)
Men så er jeg i tvivl om restne, nogen der kan hjælpe?
Svar #1
06. september 2006 af eightx2 (Slettet)
#0
Din t er x³+2x²-3, så må dx være:
dx=1/dt => dx=1/(3x²+2x) dt.
Hjælper det?
Din t er x³+2x²-3, så må dx være:
dx=1/dt => dx=1/(3x²+2x) dt.
Hjælper det?
Svar #2
06. september 2006 af mathon
#1 fulgt op:
S(3x^2+4x)(x^3+2x^2-3)dx
S(x^3+2x^2-3)*(3x^2+4x)dx
med substituerede grænser:
2^3+2*2^2-3
Stdt=
0^3+2*0^2-3
13
[1/2*t^2]=
-3
13
1/2[t^2]=? ................
-3
Svar #3
07. september 2006 af MrJonas (Slettet)
Ja har løst den.. men har fået problem med en anden opgave
jeg ved at f(x) = integrale 1/t^2 dt
Grænserne er x og 1
find f(3)
Kan ikke se hvordan den skal løse, skal løses vha af substitution uden lommeregner
jeg ved at f(x) = integrale 1/t^2 dt
Grænserne er x og 1
find f(3)
Kan ikke se hvordan den skal løse, skal løses vha af substitution uden lommeregner
Skriv et svar til: Lille integrale opg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
