Matematik
Parabel og Rødder
12. september 2006 af
ma_thilde (Slettet)
Hej,
jeg har problemer med denne opgave, som jeg håber jeg kan få forklaret:
En parabel er givet ved forskriften:
f(x)=3x^2+bx+c
a) Bestem b og c, så parablen får rødderne 2 og 3.
b) Bestem b og c, så parablen får dobbeltroden -2.
På forhånd tak
Mathilde
jeg har problemer med denne opgave, som jeg håber jeg kan få forklaret:
En parabel er givet ved forskriften:
f(x)=3x^2+bx+c
a) Bestem b og c, så parablen får rødderne 2 og 3.
b) Bestem b og c, så parablen får dobbeltroden -2.
På forhånd tak
Mathilde
Svar #1
12. september 2006 af ibibib (Slettet)
Kender du faktorisering?
f(x) = a(x-x1)(x-x2),
hvor x1 og x2 er rødderne.
f(x) = a(x-x1)(x-x2),
hvor x1 og x2 er rødderne.
Skriv et svar til: Parabel og Rødder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
