Matematik

3 grads polynomiun nulpunkt

16. september 2006 af lassee (Slettet)
hvordan finder jeg nulpunktet til denne funktion: x^3-12x^2+45x-55

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2006 af mathon

sæt x udenfor en parentes

x(x^2-12x+45)-55=0
og
brug nulreglen......

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Tjek nedenstående link:

http://mathworld.wolfram.com/CubicFormula.html

I det konkrete tilfælde er der ingen ``pæne'' nulpunkter.

Svar #3
16. september 2006 af lassee (Slettet)

jeg havde også fået sat x uden for,(glemte bare at skrive det) men jeg kan ikke huske hvordan man kommer videre derfra når der er et led uden x (-55) og min lommeregner siger også at der kun er et nulpunkt

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Du kan heller ikke bruge nulregler som påstået i #1. Der er ikke andet at gøre, end at følge ``opskriften'' beskrevet i linket i #2.

Tjek eventuelt dit resultat på følgende side:

http://hostsrv.com/webmab/app1/MSP/quickmath/02/pageGenerate?
site=quickmath&s1=equations&s2=solve&s3=basic

Jeg har kappet linket over for ikke at ødelægge strukturen af siden.

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2006 af mathon

sorry
...sludder med den nulregel:
x(x^2-12x+45)-55=0
eller
x^2-12x+45=55/x

tegn f(x)=x^2-12x+45...(parabel)
og
g(x)=55/x..(grenen i 1. kvadrant)
i
et koordinatsystem og
find skæringen grafisk......

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2006 af mathon

...findes læsning for x=6.1038

Svar #7
16. september 2006 af lassee (Slettet)

ahh.. mange tak..

Skriv et svar til: 3 grads polynomiun nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.