Fysik

Rumfang og densitet

17. september 2006 af Turtle (Slettet)
Hvad er formlen for rumfang?
Min opgave lyder:

"Bestem rumfanget af solsystemets største planet Jupiter.

Bestem derefter planetens middeldensitet og sammenlign denne med Jordens. Er Jupiter en gasplanet eller en massiv planet?"


Kan selvfølgelig godt svare på at planeten er en gasplanet - men hvad er densitet? Og hvad er formlen for dette?

Det er ret pinligt, men matematik og fysik er ikke lige min stærkeste side :(



Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2006 af Sentinox (Slettet)

Densitet er masse over volumen, det vil sige:

rho = m/V [kg / m^3]

Betydningen er hvor meget er givet stof vejer per volumenenhed.

I din opgave er det sandsynligvis rimeligt at antage at jupiter er en kugle (med mindre rumfanget er kendt).

//Sentinox

Svar #2
17. september 2006 af Turtle (Slettet)

Undskyld - men det forstod jeg ikke helt?
Og hvordan regner man rumfanget ud?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2006 af Sentinox (Slettet)

Man betegner tradiotionelt densitet med det græske bogstav, rho.

Densitet [kg/m^3] = masse [kg]/volumen [m^3]

Rumfanget af jupiter, kan idet radius kan slås op i diverse formelsamlinger simplificeres som rumfanget af en kugle:

V = 4/3*pi*r^3

Med mindre du har givet andre oplysninger i opgaveteksten, skal du slå følgende op i tabeller:

massen af jupiter
radius af jorden
massen af jorden
radius af jorden

//Sentinox

Svar #4
17. september 2006 af Turtle (Slettet)

aaah :p
nu hvor jeg kigger mine notater igennem har jeg faktisk formen for rho - det er bare fordi min fysiklære har staves det ro...

men tak for hjælpen - prøver at finde ud af det så :D

Svar #5
17. september 2006 af Turtle (Slettet)

er rumfanget så:

V = 4/3*π*714923^3 ?? eller hvordan skal det stå? fordi det der giver et rimelig sygt tal

Svar #6
17. september 2006 af Turtle (Slettet)

hov
V = 4/3*pi*714923^3
sku der stå

Skriv et svar til: Rumfang og densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.