Matematik
Areal og bestemt integral
18. september 2006 af
Mani4 (Slettet)
f(x)= 2^(x)
fra -1 til 1,5 på x-aksen og om til f(x)er skraveret. Jeg skal finde K der ligger midt imellem på x-aksen så de to arealer på begge sidder af K er lige store.
hvordan tackler man den?
fra -1 til 1,5 på x-aksen og om til f(x)er skraveret. Jeg skal finde K der ligger midt imellem på x-aksen så de to arealer på begge sidder af K er lige store.
hvordan tackler man den?
Svar #1
18. september 2006 af Sentinox (Slettet)
Du regner først det "fulde" areal, lad os kalde det A.
Derefter opstiller du et bestemt integral:
int(f(x),x,-1,K) = A/2
Det vil sige det bestemte integrale fra -1 til K af f(x) er lig med A/2.
Resultatet bliver en ligning med en ubekendt (K), som kan løses.
//Sentinox
Derefter opstiller du et bestemt integral:
int(f(x),x,-1,K) = A/2
Det vil sige det bestemte integrale fra -1 til K af f(x) er lig med A/2.
Resultatet bliver en ligning med en ubekendt (K), som kan løses.
//Sentinox
Svar #2
18. september 2006 af Mani4 (Slettet)
jeg får A til 1,57
forstår ikke helt hvordan jeg opstiller det bestemte intergrale?
forstår ikke helt hvordan jeg opstiller det bestemte intergrale?
Svar #3
18. september 2006 af Sentinox (Slettet)
Du laver en regnefejl et eller andet sted.
Stamfunktionen til 2^(x) er:
[2^x/ln(2)]
Det søgte "fulde" arel bliver således:
A = [2^(1.5)/ln(2)] - [2^(-1)/ln(2)]
Cirka lig med: 3.36
Du skal herefter løse ligningen:
[2^(K)/ln(2)] - [2^(-1)/ln(2)] = 3.36/2
med hensyn til K.
//Sentinox
Stamfunktionen til 2^(x) er:
[2^x/ln(2)]
Det søgte "fulde" arel bliver således:
A = [2^(1.5)/ln(2)] - [2^(-1)/ln(2)]
Cirka lig med: 3.36
Du skal herefter løse ligningen:
[2^(K)/ln(2)] - [2^(-1)/ln(2)] = 3.36/2
med hensyn til K.
//Sentinox
Skriv et svar til: Areal og bestemt integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
