Kemi
Gør følgende reaktionsskemaer færdige???
19. september 2006 af
catchmer (Slettet)
Opgaverne ser således ud.
1) Zn + I2 -->
2) Al + Br2 -->
Jeg har forsøgt med:
1) Zn + I2 --> (Zn^2+)+ 2I^1- = ZnI2
2) Al + Br2 --> (Al^3+) + 3Br^1-
= AlBr2
Er det helt hen i vejret eller er jeg på rettet vej?
1) Zn + I2 -->
2) Al + Br2 -->
Jeg har forsøgt med:
1) Zn + I2 --> (Zn^2+)+ 2I^1- = ZnI2
2) Al + Br2 --> (Al^3+) + 3Br^1-
= AlBr2
Er det helt hen i vejret eller er jeg på rettet vej?
Svar #1
20. september 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Den første er ok, men den anden må du lige se på hvilke ioner Al normalt laver.
Er det Al(+) , Al(2+), Al(3+) ??
Er det Al(+) , Al(2+), Al(3+) ??
Svar #2
20. september 2006 af catchmer (Slettet)
altså al afgiver 3+ ioner, og br2 afgiver en, så for at de skal kunne gå sammen, skal der være 3 br. Ikke sandt?
Skriv et svar til: Gør følgende reaktionsskemaer færdige???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
