Matematik
Flere ubekendte?
29. september 2006 af
mikkeln85 (Slettet)
Hej allesammen :o)
Jeg sidder lige pt. med denne opgave i Erhvervsøkonomi:
........................................................
OPGAVE:
En student har fundet følgende matematiske sammenhænge:
P = 300 – 0,1 X, hvor P er prisen og X er den ugentlig afsætning i stk.
TO = 100.000 + 47X + 0,01X2
B. Bestem matematisk den X-værdi, der giver størst overskud.
........................................................
Er her nogen som kan hjælpe mig? For så ville jeg blive rigtig glad. :o)
Jeg sidder lige pt. med denne opgave i Erhvervsøkonomi:
........................................................
OPGAVE:
En student har fundet følgende matematiske sammenhænge:
P = 300 – 0,1 X, hvor P er prisen og X er den ugentlig afsætning i stk.
TO = 100.000 + 47X + 0,01X2
B. Bestem matematisk den X-værdi, der giver størst overskud.
........................................................
Er her nogen som kan hjælpe mig? For så ville jeg blive rigtig glad. :o)
Svar #1
29. september 2006 af ibibib (Slettet)
Hvis TO står for de samlede omkostninger, så skal du løse ligningen groms=gromk hvor
omk = x·p = 300x-0,1x²
og dermed gromk
gromk = omk' = ...
og
groms = TO' = ...
omk = x·p = 300x-0,1x²
og dermed gromk
gromk = omk' = ...
og
groms = TO' = ...
Skriv et svar til: Flere ubekendte?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
