Matematik

skæringspunkt mellem andenaksen og cirklen

30. september 2006 af ljn (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Find skæringspunkterne mellem andenaksen og cirklen med ligningen
(x - 6)^2 + (y + 1)^2 = 48

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2006 af dnadan (Slettet)

Overvej, hvad er x-værdien, når cirklen skærer y-aksen...
Når du har tænkt over det, fremkommer der en 2. gradsligning, som så løses for at finde de to løsninger

Svar #2
30. september 2006 af ljn (Slettet)

jamen hvis jeg ved at ligningen for en cirkel med centrum i (a,b) = (a-x)^2 + (y-b)^2 = r^2, så er centrum vel (6,1) og radius 6,92820.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2006 af dnadan (Slettet)

Ja, men dette er ikke sønderligt interesant for denne opgave...

Svar #4
30. september 2006 af ljn (Slettet)

Så ved jeg ikke helt hvordan jeg ellers skulle finde x-værdien. for jeg kan jo kun finde den ved at tegne cirklen og se på tegningen hvor den skærer y-aksen, men kan bare ikke se ud fra ligningen hvordan jeg skal ku tegne cirklen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2006 af ibibib (Slettet)

Prøv at læse #1 en gang til.

Svar #6
01. oktober 2006 af ljn (Slettet)

nogle der har mulighed for at hjælpe lidt mere... Mit problem er at jeg ikke forstår hvad det er jeg skal!!

Svar #7
01. oktober 2006 af ljn (Slettet)

nogle der har mulighed for at hjælpe lidt mere... Mit problem er at jeg ikke forstår hvad det er jeg skal!!

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#7 læs nu #1 igen, der står hvad du skal tænke på...

Svar #9
01. oktober 2006 af ljn (Slettet)

ja men det hjælper mig virkelig ikke. Jeg har læst det SÅ mange gange, og jeg forstår virkelig ikke hvad du mener..jeg skal altså overveje hvad x-værdien er, men det kan jeg virkelig ikke. Kan du ikke forklare det nærmere?

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Prøv at se på et koordinasystem, så vil du indse at når cirklen skærrer anden aksen(y-aksen) vil x=0, hermed fremkommer denne andengradsligning:
(0 - 6)^2 + (y + 1)^2 = 48

Skriv et svar til: skæringspunkt mellem andenaksen og cirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.