Matematik
Hvad gør jeg galt? haster
01. oktober 2006 af
Jesp (Slettet)
NOgle der kan se hvor jeg laver fejlen henne? Jeg får bare ikk det samme som lommeregneren får. Opgaven er:
Beregn ved hjælp af stamfunktionen
8
S sqrt(x+1)dx
3
g(x)x+1
g'=1
f(t)= sqrt(x)
g(8)=9
g(3)=4
9
S sqrt(x) dt
4
[2/3 x^(3/2)] fra 4 til 9
(2/3 9^(3/2)) - (2/3 9^(3/2))
18 - 16/3
38/3 = 12,666
men lommeregneren siger at den giver 13,62
Hvad gør jeg galt? håber nogle kan se fejlen for jeg kan ikk
Beregn ved hjælp af stamfunktionen
8
S sqrt(x+1)dx
3
g(x)x+1
g'=1
f(t)= sqrt(x)
g(8)=9
g(3)=4
9
S sqrt(x) dt
4
[2/3 x^(3/2)] fra 4 til 9
(2/3 9^(3/2)) - (2/3 9^(3/2))
18 - 16/3
38/3 = 12,666
men lommeregneren siger at den giver 13,62
Hvad gør jeg galt? håber nogle kan se fejlen for jeg kan ikk
Svar #2
01. oktober 2006 af mathon
(2/3 9^(3/2)) - (2/3 9^(3/2))
skal
være
(2/3 9^(3/2)) - (2/3 4^(3/2))
skal
være
(2/3 9^(3/2)) - (2/3 4^(3/2))
Svar #3
01. oktober 2006 af Jesp (Slettet)
jah men når du taster funktion ind på din lommeregner og så få lommeregneren til at beregne integrale for dig får den det til 13,62 - prøv selv!!
Svar #4
01. oktober 2006 af ibibib (Slettet)
Når du indtaster den opgaven, skal du benytte de oprindelige grænser....
Skriv et svar til: Hvad gør jeg galt? haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
