Matematik

Fælles betegnelse for sin, tan og cos

07. oktober 2006 af topra (Slettet)
(Jeg havde ellers oprettet et indlæg i går, men der er nok blevet slugt af det nye studieportalen)

Kan jeg godt kalde cos, tan og sin for de basale trigonometriske funktioner, eller vil funktioner i denne sammenhæng være misvisende (1g)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Nah, det tror jeg ikke, idet at trigonometriske funktioner angiver relationer.

Derimod bruger min lærer meget "trigonometriske definationer".

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Neeejj, jeg tager vist fejl. Jvf. svensk wikipedia er de trigonometriske funktioner:

"De sex trigonometriska funktionerna är

* sinus (sin)
* cosinus (cos)
* tangens (tan)
* cotangens (cot)
* sekant (sec)
* cosekant (csc)"

http://sv.wikipedia.org/wiki/Arcus_tangens

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Den artikel på Wikipedia burde nok rettes. Cot, sec og csc er ikke andet end 1/tan, 1/cos og 1/sin. Så i virkeligheden er den kun tre. Derfor skulle der stå:

"De tre trigonometriska funktionerna är

* sinus (sin)
* cosinus (cos)
* tangens (tan)"

Svar #4
07. oktober 2006 af topra (Slettet)

Ok, tak.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2006 af allan_sim

#3.
Det er nu meget normalt at tage alle 6 med.

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hmmm... Er det ikke?

1/tan = arctan (asin)

1/cos = arccos (acos)

1/sin = arcsin (asin)

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2006 af allan_sim

#6.
Nej,

arctan(x) = tan^(-1)(x)

altså den inverse til tangens.

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#7:

Okay. Tak :-)

Svar #9
07. oktober 2006 af topra (Slettet)

#5 Skal jeg også nævne de andre funktioner?
Vil det ikke være en dårlig ide, eftersom 1) vi ikke har haft om det og 2) jeg ikke skal bruge det til noget?

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. oktober 2006 af allan_sim

#9.
Nej, du skal ikke nævne de andre funktioner.

Brugbart svar (0)

Svar #11
08. oktober 2006 af mathon

vinkelfunktioner

Skriv et svar til: Fælles betegnelse for sin, tan og cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.