Matematik

rødder

07. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)
Undersøg hvordan antallet af rødder i fk(X)=X^2+k*x+k
afhænger af k .

d=k^2-4*1*k <=>d=k^2-4k

2 rødder når d>0 =>k^2-4k>0
k^2>4k <=> k>2k eller k<-2k

er det rigtigt???

hjælp !!

Svar #1
07. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe?

Svar #2
07. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

hej er der nogle her ind?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt. Du udregner d rigtigt, men dit resultat er forkert.

For 2 rødder gælder:

d>0 => k²-4k>0 <=> k-4>0 <=> k>4.

Resten klarer du nok selv.


Svar #4
07. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

1 rod når d=0 => k²-4k=0 <=> k-4=0 <=> k=4.
0 rødder når d k²-4k=0 <=> k-4 k-4 er det rigtigt??

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Bortset fra, at løsningen til den sidste ulighed kun er k<4, er det korrekt. Resultatet er således:

2 rødder: k>4.
1 rod: k=4.
Ingen rod: k<4.

Svar #6
07. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

1 rod: k=+-4 ??

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

#6,

Nej, k=-4 er ikke løsning til ligningen k²-4k=0.

Svar #8
07. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

okay ,mange tak:-)

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2006 af Duffy

DET VAR DA DEN VÆRSTE GANG MATEMATISKE ÆVL JEG LÆNGE HAR SET:

For 2 rødder gælder:

d>0 => k²-4k>0 <=> k-4>0 <=> k>4.

Resten klarer du nok selv.


1 rod når d=0 => k²-4k=0 <=> k-4=0 <=> k=4.

0 rødder når d k²-4k k-4 k-4 er det

(SIC!)


%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%


Se nu her:

Man skal undersøge hvordan antallet af rødder i f_k(X)=x^2+kx+k
afhænger af k .

d=k^2-4*1*k <=> d=k^2-4k


------------------------
2 rødder når d>0 dvs at

k^2-4k > 0

k(k-4)>0

0 > k > 4

altså

k>4 v k<0 .


------------------------
1 rod når d=0 dvs at

k^2-4k=0 <=> k(k-4) <=> k=4 v k=0.


------------------------
Ingen rødder når d k(k-4) k0 .



Duffy

Svar #10
08. oktober 2006 af barbie_girl (Slettet)

Tusind tak Duffy :-)

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. oktober 2006 af Duffy

De nada ;-)

Skriv et svar til: rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.