Matematik

Mængde af vand i et vandløb

07. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)
Hej alle håber I vil hjælpe lidt :)

Vi har arbejdet lidt med et vandløb.

Vi skal nu finde ud af hvor meget energi der er i dette vandlød, ud af følgende formel:

1/2 * m * v^2 hvor m er massen i kg og v er farten i m/s.

Farten i vandløbet er 0,42 m/s

Men hvordan finder jeg så massen i kg??

Altså jeg har målt bredden af vandløbet, som er 90 cm. og gennemsnitsdybden er 14,6 cm

Hvad gør jeg? Please hjælp, det haster !

Hilsen Frederik

Svar #1
07. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

Altså, hvor meget vand i kg løber der igennem i sekundet

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Densiteten rho af vand er 1 g/cm³. Således skal du finde volumen V af vand i vandløbet. Massen m er så V*rho.

Svar #3
07. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

Undskyld jeg er ikke helt med??

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Bredden er 90 cm, mens dybden er 14.6 cm. Farten er 0.42 m/s = 42 cm/s. Dvs. at der løber 90*14.6*42 cm³ af vand igennem pr. sekund. Dette svarer til 90*14.6*42 g af vand.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#4:
Volumen er jo tredimentionel størrelse.

Svar #6
07. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

Altså der løber 55180 cm^3 vand i gennem i sekundet?

Men hvor mange kg masse (vand) løber der så i gennem i sekundet? 5,518 kg??


Svar #7
07. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

#5:

Hvad mener du?

Kan du ikke lige prøve at forklare mig det hele og skærer det ud i pap?

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#7:

Du er nød til at angive længden af den strækning, som målingen er udført på.

#6:

55180 cm³/s * 1g/cm³ = 55,188 g/s

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

#6,

Ja, hvis 90*14.6*42 er 55180, så løber der 55180 g igennem pr. sekund. Dette svarer til ~55 kg.

Svar #10
07. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

#6: ?? Jeg er ikke med...

Kan du ikke bare fortælle mig hvordan jeg udregner hvor meget effekt der er i vandet?

1/2 * m * v^2


Altså hvor mange Joule/sek jeg kan få ud af dette vandløb.

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

55 kg vand pr. sekund.... i et vandløb?

Brugbart svar (0)

Svar #12
07. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hmm... glem #8 :-/

Svar #13
07. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

#11

Ja. Det giver ikke mening vel?

Svar #14
07. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

Eller hvad tænker du på i #11??

Brugbart svar (0)

Svar #15
07. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Du er nød til at angive, hvor lang en strækning du målte vand-hastigheden på.

Svar #16
07. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

Jeg tog en lille markron og smed i vandet og målte i sekunder hvor lang tid det tog den lille markron at tilbagelægge 6,66 meter.

Det tog i gennemsnit 16 sekunder.

Så fandt jeg vandets hastighed ved at sige 6,66/16 altså 0,42 m/s

Rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #17
07. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#16:
Ja.

Volume af vandet [L] = (90cm)*(14.6cm)*(6,66m) = 875,124 L

Masse af vandet [kg] = Volume * rho = 875,124 L * g/cm³ = 875,124 kg

Svar #18
07. oktober 2006 af Xpeak (Slettet)

Jamen det er jo et bestemt sted jeg skal vide hvor meget vand der passerer.

Lige præcis det sted hvor der er 90 cm bredt og 14,6 cm dybt. Hvor mange kg vand strømmer forbi her i sekundet?

Det er det jeg skal vide?

Brugbart svar (0)

Svar #19
07. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#18:

Se #9.

Brugbart svar (0)

Svar #20
07. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

#17,

Ja, og det giver ~55 kg pr. sekund.

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.