Matematik
f(x)=1-cosx , løs ligningen f(x)=1/2
08. oktober 2006 af
Snemanden (Slettet)
Hej Allesammen
Som der står i overskriften, skal jeg ved beregning løse ligningen f(x) = 1/2. (f(x) er givet ved 1-cosx ,xE[0;2]
Jeg gør:
1/2 = 1-cosx
1/2 = cos(x)
Men desværre er jeg ikke så stærk i enhedscirklen og kan ikke regne cos^-1(0,5) i hovedet, så er der mon en anden metode at regne den på?? I så fald vil jeg gerne have et hint!
På forhånd TAk
Som der står i overskriften, skal jeg ved beregning løse ligningen f(x) = 1/2. (f(x) er givet ved 1-cosx ,xE[0;2]
Jeg gør:
1/2 = 1-cosx
1/2 = cos(x)
Men desværre er jeg ikke så stærk i enhedscirklen og kan ikke regne cos^-1(0,5) i hovedet, så er der mon en anden metode at regne den på?? I så fald vil jeg gerne have et hint!
På forhånd TAk
Svar #1
08. oktober 2006 af sigmund (Slettet)
Cos^(-1)(1/2) = Arccos(1/2) kan slås op i en tabel i en formelsamling. I tabellen er angivet én (den første) værdi. De andre fås så ved at betragte enhedscirklen. Hvis vi siger, at cos aflæses på 1. aksen, hvilken anden vinkel i intervallet [0,2pi] løser så cos(v)=1/2?
Skriv et svar til: f(x)=1-cosx , løs ligningen f(x)=1/2
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
