Kemi
En lille kemi opgave!
09. oktober 2006 af
Ponine (Slettet)
Jeg er her væk i denne her opgave. Så tænkte om der var nogle der kunne hjælpe mig.
Kaliumperchlorat KClO4 kan fremstilles udfra kaliumhydroxid KOH og dichlor Cl2 på følgende måde:
2KOH + Cl2 --> KCl + KClO + H2O
3KClO --> 2KCl + KClO3
4KClO3 --> 3KClO4 + KCl
Hvor mange gram KClO4 kan der dannes udfra 25,0g KOH?
Kaliumperchlorat KClO4 kan fremstilles udfra kaliumhydroxid KOH og dichlor Cl2 på følgende måde:
2KOH + Cl2 --> KCl + KClO + H2O
3KClO --> 2KCl + KClO3
4KClO3 --> 3KClO4 + KCl
Hvor mange gram KClO4 kan der dannes udfra 25,0g KOH?
Svar #1
09. oktober 2006 af mathon
24KOH + 12Cl2 --> 12KCl + 12KClO + 12H2O
12KClO --> 8KCl + 4KClO3
4KClO3 --> 3KClO4 + KCl
de tre processer er multipliceret (den midterste med 4 og den øverste med 12) for at afstemme KOH-mængden med
3KClO4-mængden i nederste proces.
Det ses heraf,
at
24 Mol KOH ækvivalerer 3 Mol KClO4
eller
8 Mol KOH ækvivalerer 1 Mol KClO4
8*[39+16+1]_g ækvivalerer [39+35.5+4*16]
448_g KOH ækvivalerer 138.5_g KClO4
25.0_g KOH ækvivalerer x_g KClO4
hvoraf
x_g/(138.5_g) = 25.0_g/(448_g)
eller
x_g = 25.0/448*138.5_g = ca. 7.73_g KClO4
12KClO --> 8KCl + 4KClO3
4KClO3 --> 3KClO4 + KCl
de tre processer er multipliceret (den midterste med 4 og den øverste med 12) for at afstemme KOH-mængden med
3KClO4-mængden i nederste proces.
Det ses heraf,
at
24 Mol KOH ækvivalerer 3 Mol KClO4
eller
8 Mol KOH ækvivalerer 1 Mol KClO4
8*[39+16+1]_g ækvivalerer [39+35.5+4*16]
448_g KOH ækvivalerer 138.5_g KClO4
25.0_g KOH ækvivalerer x_g KClO4
hvoraf
x_g/(138.5_g) = 25.0_g/(448_g)
eller
x_g = 25.0/448*138.5_g = ca. 7.73_g KClO4
Skriv et svar til: En lille kemi opgave!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
