Kemi
Mangan opgave
12. oktober 2006 af
p-forever (Slettet)
Det manganholdige stål indeholder også chrom. Ved behandlingen med HNO3 og KIO4 oxideres Cr til orangefarvede dichromationer, Cr2O7^2-. Disse ioner absorberer også ved bølgelængden 545nm.
Da den målte absorbans er lig med summen af absorbanserne stammende fra MnO4^- og Cr2O7^2-, kan den beregnede værdi for manganindholdet være for høj.
For at undersøge, om dette er tilfældet, måler man yderligere absorbansen af den fortyndede opløsning ved 440nM. Absorbansen måles til 0,22.
Ved alle absorbansmålinger har der været anvendt kuvetter med en indvendig bredde på 1,00 cm.
Så har jeg et skema, hvori der står ekstinktionskoefficienter ved to bølgelængder en ved 545 nm, hvor det ene er på 2250 og en ved 11 og en anden bølgelængde ved 440nm, hvor det ene er på 95 og det andet på 369.
Bestem koncentrationen Cr2O7^2- i den fortyndede opløsning og vis, at den ikke har en væsentlig indflydelse på bestemmelsen MnO4^- ved 545 nm.
- Jeg ved desværre ikke, hvordan jeg skal gå i gang.
Kan I hjælpe mig?
På forhånd tak!
Da den målte absorbans er lig med summen af absorbanserne stammende fra MnO4^- og Cr2O7^2-, kan den beregnede værdi for manganindholdet være for høj.
For at undersøge, om dette er tilfældet, måler man yderligere absorbansen af den fortyndede opløsning ved 440nM. Absorbansen måles til 0,22.
Ved alle absorbansmålinger har der været anvendt kuvetter med en indvendig bredde på 1,00 cm.
Så har jeg et skema, hvori der står ekstinktionskoefficienter ved to bølgelængder en ved 545 nm, hvor det ene er på 2250 og en ved 11 og en anden bølgelængde ved 440nm, hvor det ene er på 95 og det andet på 369.
Bestem koncentrationen Cr2O7^2- i den fortyndede opløsning og vis, at den ikke har en væsentlig indflydelse på bestemmelsen MnO4^- ved 545 nm.
- Jeg ved desværre ikke, hvordan jeg skal gå i gang.
Kan I hjælpe mig?
På forhånd tak!
Svar #3
12. oktober 2006 af p-forever (Slettet)
Jeg har prøvet at lave den:
Vi skal finde konc af den fortyndede opløsning som er Cr2O7^2
formel: Cefter = Cfør * Vfør / Vefter :
Cr207^2 = 11 * 545 nm / 440 nM = 13,625
MnO4- = 2250 * 545 nm / 440 nM = 2786,9
Er dette rigtigt?
Vi skal finde konc af den fortyndede opløsning som er Cr2O7^2
formel: Cefter = Cfør * Vfør / Vefter :
Cr207^2 = 11 * 545 nm / 440 nM = 13,625
MnO4- = 2250 * 545 nm / 440 nM = 2786,9
Er dette rigtigt?
Skriv et svar til: Mangan opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
