Matematik

Svanholms Gods

14. oktober 2006 af Shorty_k (Slettet)
Hey

Har lidt problemer med denne her opgave, håber at der er nogen der kan hjælpe :)

Arealet af Svanholms marker er tilsammen 450 tdl. Markerne udgør tre femtedel af godsets samlede areal. En tredjedel af det samlede areal er skov. Resten er søer, eng, bygninger og park.

Hvor stor en del af Svanholms samlede areal er søer, eng, bygninger og park?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2006 af TanteOda (Slettet)


3/5=marker
1/3=skov
Rest=xx=er søer etc

--
Mellemregning
1/5 samlet areal = 450/3=150 x 5 = 750 tdl alt i alt
-----
Skov = 1/3 af 750 = 250

750 - 450 mark - 250 skov = 50 i søer, eng etc.

Mvh
TanteOda

Svar #2
14. oktober 2006 af Shorty_k (Slettet)

Det forstod jeg ik ngt af :S

Det tdl står for tønder land.

1 tøndeland = 0,5516 ha (Hektar) = 5516 m2

Spørgsmålet er jo hvor mange DELE det er? Hvordan regner jeg så det ud?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2006 af TanteOda (Slettet)

Dele hva?

Er det hele opgaven du har fået med fra begyndelsen?

Ud fra hvad du har skrevet i #0 er svaret korrekt - 50 tdl i søer, eng etc.
Skal du have tdl ned i ha, så er jeg overbevist om, at du selv kan regne den ud, qua det du skriver i #2.

Mvh
TanteOda

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2006 af TanteOda (Slettet)

Og nej, jeg svarer ikke på hvor mange "dele" 50 tdl er af 750 tdl, hvis det er det du er efter... altså! ;-/

Mvh
TanteOda

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2006 af allan_sim

#0.
Find fællesnævner for 3/5 og 1/3, så du kan lægge disse to brøker sammen. Træk herefter denne brøk fra 1.

Skriv et svar til: Svanholms Gods

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.