Matematik
Beregne standardafgivgelse i Excel
15. oktober 2006 af
Lene M (Slettet)
Hejsa!!
Jeg skal have udregne standardafvigelsen for rigtig mange tal, og vil selvfølgelig gerne bruge excel. Problemet er bare, at når jeg tager et tjeck på min lommeregner så bliver resultatet ikke det samme!! Og ja, jeg huser kvadratroden og sætte i 2.
Men det ligner heller ikke vi bruger samme formel. Jeg skal bruge:
SQR: ( qt * (rit - E(ri))^2 )
NOgle som har forstand på det??
Jeg skal have udregne standardafvigelsen for rigtig mange tal, og vil selvfølgelig gerne bruge excel. Problemet er bare, at når jeg tager et tjeck på min lommeregner så bliver resultatet ikke det samme!! Og ja, jeg huser kvadratroden og sætte i 2.
Men det ligner heller ikke vi bruger samme formel. Jeg skal bruge:
SQR: ( qt * (rit - E(ri))^2 )
NOgle som har forstand på det??
Svar #1
15. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Nu bruger jeg ikke selv Excel, men efter hvad jeg har kunnet læse mig frem til, så tror jeg at følgende vil virke, men er slet ikke sikker:
Antag, at dine data er i cellerne A1 til AN. Så tror jeg at standardafvigelsen kan beregnes som følger:
=STDAFVP(A1:AN)
og hvis du har en engelsksproget udgave af Excel, skal du skrive
=STDEVP(A1:AN)
Hvis du ikke vil beregne standardafvigelsen på hele datasættet, skal du bruge STDAFV henholdsvis STDEV og så skal AN jo ændres til AK, hvor 1 <= K < N.
Nu bruger jeg ikke selv Excel, men efter hvad jeg har kunnet læse mig frem til, så tror jeg at følgende vil virke, men er slet ikke sikker:
Antag, at dine data er i cellerne A1 til AN. Så tror jeg at standardafvigelsen kan beregnes som følger:
=STDAFVP(A1:AN)
og hvis du har en engelsksproget udgave af Excel, skal du skrive
=STDEVP(A1:AN)
Hvis du ikke vil beregne standardafvigelsen på hele datasættet, skal du bruge STDAFV henholdsvis STDEV og så skal AN jo ændres til AK, hvor 1 <= K < N.
Skriv et svar til: Beregne standardafgivgelse i Excel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
