Biologi
Vil lige spørger om det er rigtigt!
Typer af protein
1. Strukturprotein (hud, hår, negle, knogler og brusk)
2. Muskler (kontraktile proteiner, så vi kan bevæge kroppen, opbygning af muskler)
3. Enzymer (betydning for fordøjelsen)
4. Hormoner (ex. insulin, regulering af blodsukkerkoncentration)
5. Immunforsvaret (antistoffer)
6. Protein til transport af fedt i kroppen.
Proteiner består af polypeptidkæder, der er opbygget af aminosyrer som er kovalent sammenbundet via peptidbindinger. Proteiner er opbygget fra et repertoire på 22 forskellige aminosyrer, der kaldes de proteinogene aminosyrer. Normalt ses kun 20 af dem. Proteiners opbygning beskrives på fire niveauer. Den primære struktur er rækkefølgen af aminosyrer. Den primære struktur kaldes også for den kovalente struktur, i hvilket tilfælde beskrivelsen også omfatter også disulfidbroer. Den sekundære struktur er mønstre, polypeptidkæden kan være foldet i. Disse kaldes for strukturelementer, og inkluderer a-helix og ß-strenge, som holdes sammen af hydrogenbindinger, eller af ß-turns. Den tertiære struktur er den måde, de enkelte sekundære stukturelementer, ligger i forhold til hinanden. Den kan skyldes eksempelvis hydrogenbindinger, ionbindinger, svovlbroer og hydrofobe interaktioner. Et proteins kvarternære struktur er når flere polypeptidkæder (som kaldes subunits) sættes sammen til en multiunit.
Svar #1
18. oktober 2006 af Dr. MolBio (Slettet)
Enkelte ting: der findes ikke 22 aa´s i de proteiner du beskriver (1-6), men kun 20, de to (og sikkert flere) findes udelukkende hos prokaryoter, så derfor er de ikke nævneværdige her...
Beta-turn kaldes for loops, da de ikke altid har en beta struktur. (hvordan laver man beta tegnet herinde?)
Svar #2
18. oktober 2006 af Liv2004 (Slettet)
angående det med alfa og beta det skrev jeg i word og kopierede det herover.
a ß
Svar #3
18. oktober 2006 af Liv2004 (Slettet)
DET VAR LIGE EN TING JEG VILLE SPØRGER DIG OM MEN JEG PRØVER LIGE AT SE OM JEG IKKE KAN LÆSE MIG TIL DET SÅ JEG SPØRGER HVIS JEG IKKE KAN FIND UD AF DET:
Svar #4
18. oktober 2006 af Liv2004 (Slettet)
DET VAR LIGE EN TING JEG VILLE SPØRGER DIG OM MEN JEG PRØVER LIGE AT SE OM JEG IKKE KAN LÆSE MIG TIL DET SÅ JEG SPØRGER HVIS JEG IKKE KAN FIND UD AF DET:
og 1000 tak for hjælpen!
Svar #5
19. oktober 2006 af Liv2004 (Slettet)
Definere cellulære respiration og angive den fuldstændige oxidation af glukose som eks.
Det her står på engelsk.
Thr most prevalent and efficient catabolic pathway is cellular respiration, in wich oxygen is consumed as a reactant along with the organic fule.
Den mest almindelige og effektive kataboliske vej er cellulære respiration i hvilket oxygen er konsumeret/forbrugt som en reaktant langs med det organiske brændstof. (jeg ved ikke helt hvor godt det er oversæt men det som står neden under skulle være ok lige bortset fra det lille stykke til sidst.)
Respiration, cellulære respiration, cellulære ånding flere på hinanden følgende kemiske processer hvorunder glukose oxideres af ilt og herved omdannes til kuldioxid og vand. Den samlede reaktionsligning for disse processer benævnes respirationsligningen:
C_6H_12O_6 + 6O_2 -----> 6 CO_2 + 6H_2O + energi(ATP + varme).
Under respirationen omdannes kemisk energi i glukose til kemisk energi i ATP samt til varme. Under respirationen af et mol glukose dannes 30 mol ATP der indeholder 35 % af den kemiske energi fra glukose mens de resterende 65 % ender som varme. Respirationens effektivitet er således kun på 35 %.
Så er der igen noget jeg er i tvivl om.
(DeltaG = -686 kcl/mol.) recalle that a negativ delta G indicates that the produvts of the chemical process store less energy than the reactans and that the reaction can happen spontaneously – in other words without an input energy.
(DeltaG = -686 kcl/mol.) erindre a en negativ delta G indikere at produktet af den kemiske proces ---- mindre energi en reaktanter og at reaktionen kan ske spontant – med andre ord uden tilførsel af nergi.
Det andet sp. Lyder sådan:
Deffinere ”oxidativ fosforylering” og ”substrat-level fosforylering”
oxidativ fosforylering:
Når ATP dannes under forbrug af oxygen kaldes det en oxidativ fosforylering.
substrat-level fosforylering:
I nogle tilfælde er nedbrydningen af organisk stof direkte koblet til dannelse af ATP ud fra ADP og P. denne proces kaldes substrat-level fosforylering. Dannelse af ATP under glykolysen er et eks. På substrat-level fosforylering. substrat-level fosforylering er normalt ikke direkte oxygen krævende og har størst betydning ved gæringsprocesser.
Så fandt jeg det her på engelsk:
oxidativ fosforylering:
The production of ATP using energy derived from the redox reaktions of an elektron transport chain.
substrat-level fosforylering:
The formation of ATP by directly transferring a phosphate group to ADP from an intermediate substrate in catabolism.
Jeg ved ikke hvad for en der kan bruges som deffinition.
endu en gang tak for hjælpen og jeg håber ikke at jeg plager dig!
Svar #6
19. oktober 2006 af Liv2004 (Slettet)
Definere cellulære respiration og angive den fuldstændige oxidation af glukose som eks.
Det her står på engelsk.
Thr most prevalent and efficient catabolic pathway is cellular respiration, in wich oxygen is consumed as a reactant along with the organic fule.
Den mest almindelige og effektive kataboliske vej er cellulære respiration i hvilket oxygen er konsumeret/forbrugt som en reaktant langs med det organiske brændstof. (jeg ved ikke helt hvor godt det er oversæt men det som står neden under skulle være ok lige bortset fra det lille stykke til sidst.)
Respiration, cellulære respiration, cellulære ånding flere på hinanden følgende kemiske processer hvorunder glukose oxideres af ilt og herved omdannes til kuldioxid og vand. Den samlede reaktionsligning for disse processer benævnes respirationsligningen:
C_6H_12O_6 + 6O_2 -----> 6 CO_2 + 6H_2O + energi(ATP + varme).
Under respirationen omdannes kemisk energi i glukose til kemisk energi i ATP samt til varme. Under respirationen af et mol glukose dannes 30 mol ATP der indeholder 35 % af den kemiske energi fra glukose mens de resterende 65 % ender som varme. Respirationens effektivitet er således kun på 35 %.
Så er der igen noget jeg er i tvivl om.
(DeltaG = -686 kcl/mol.) recalle that a negativ delta G indicates that the produvts of the chemical process store less energy than the reactans and that the reaction can happen spontaneously – in other words without an input energy.
(DeltaG = -686 kcl/mol.) erindre a en negativ delta G indikere at produktet af den kemiske proces ---- mindre energi en reaktanter og at reaktionen kan ske spontant – med andre ord uden tilførsel af nergi.
Det andet sp. Lyder sådan:
Deffinere ”oxidativ fosforylering” og ”substrat-level fosforylering”
oxidativ fosforylering:
Når ATP dannes under forbrug af oxygen kaldes det en oxidativ fosforylering.
substrat-level fosforylering:
I nogle tilfælde er nedbrydningen af organisk stof direkte koblet til dannelse af ATP ud fra ADP og P. denne proces kaldes substrat-level fosforylering. Dannelse af ATP under glykolysen er et eks. På substrat-level fosforylering. substrat-level fosforylering er normalt ikke direkte oxygen krævende og har størst betydning ved gæringsprocesser.
Så fandt jeg det her på engelsk:
oxidativ fosforylering:
The production of ATP using energy derived from the redox reaktions of an elektron transport chain.
substrat-level fosforylering:
The formation of ATP by directly transferring a phosphate group to ADP from an intermediate substrate in catabolism.
Jeg ved ikke hvad for en der kan bruges som deffinition.
endu en gang tak for hjælpen og jeg håber ikke at jeg er iriterende!
Svar #7
20. oktober 2006 af Liv2004 (Slettet)
Skriv et svar til: Vil lige spørger om det er rigtigt!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
