Matematik
linære funktion
18. oktober 2006 af
eeee (Slettet)
hvad er en funktion?? specielt den linære funktion??
Svar #1
18. oktober 2006 af Montavr (Slettet)
Altså jeg går i 2g, og jeg kan da ikke forklare hvad en funktion er præcist, men overordnet kan man sige at det er en graf som kan tegnes ved hjælp af en funktion som så kan være 2x+2 (whatever).. og den linære funktion er bare hvor linien er linær, altså at fx en vilkårlig funktion som man kan tegne graf af skal være linær, altså ret og ikke sådan en der svinger op og ned flere steder, men bare lige-op eller lige ned, eller bare lige.
Håber min lærer vil være stolt af mig hvis du har forstået det her.. hehe:D
Håber min lærer vil være stolt af mig hvis du har forstået det her.. hehe:D
Svar #2
18. oktober 2006 af Thevoice (Slettet)
Den generelle regneforskrift for en lineær funktion er:
a er linjens stigningstal, eller hældningskoefficient, og b er konstantleddet.
a er den værdi y stiger med når man går 1 ud af x-aksen. Linjens skæringspunkt med y-aksen er (0,b), idet a*0+b=b .
Definitionsmængden er alle de reelle tal, og værdimængden er også alle de reelle tal. Linjen er stigende når a > 0 og aftagende når a < 0, og er a = 0 er linjen vandret hvor alle punkter ligger på (x,b).
En lineær funktion (eller graf) er en lige linie der går gennem et koordinatsystem. Du kan se det som værende en lige streg tegnet med en lineal..
a er linjens stigningstal, eller hældningskoefficient, og b er konstantleddet.
a er den værdi y stiger med når man går 1 ud af x-aksen. Linjens skæringspunkt med y-aksen er (0,b), idet a*0+b=b .
Definitionsmængden er alle de reelle tal, og værdimængden er også alle de reelle tal. Linjen er stigende når a > 0 og aftagende når a < 0, og er a = 0 er linjen vandret hvor alle punkter ligger på (x,b).
En lineær funktion (eller graf) er en lige linie der går gennem et koordinatsystem. Du kan se det som værende en lige streg tegnet med en lineal..
Svar #3
18. oktober 2006 af Thevoice (Slettet)
Den generelle regneforskrif forsvandt da lige.. den er f(x)= y = ax+b
Skriv et svar til: linære funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
