Matematik

HJÆLP...til endnu en mat opg:-(

22. oktober 2006 af Spinderella_1989 (Slettet)

HEj er der nogen der kan hjælpe mig igang med denne her opgave????

I en ligebenet trekant er grundlinjen 6,5 og højden på et af benene 4,2. BEregn de manglende stykker i trekanten.....


på forhånd tak!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2006 af allan_sim

#0.
Start med at finde de to lige store vinkler ved at betragte det rette forhold i den retvinklede trekant, hvor højden er en af kateterne og grundlinjen er hypotenusen.
Find den sidste vinkel ved hjælp af vinkelsummen.

Benyt herefter sinusrelationerne til at finde de resterende sider.

Svar #2
22. oktober 2006 af Spinderella_1989 (Slettet)

jeg ved at højden på det andet ben også er 4,2... ved bare ikke hvordan jeg forklare og finder vinklerne

Svar #3
22. oktober 2006 af Spinderella_1989 (Slettet)

OK....det skal lige siges, at jeg er en dør til mat.. aner ikke hvorn jeg skal bruge sinus, etc..

Svar #4
22. oktober 2006 af Spinderella_1989 (Slettet)

OK....det skal lige siges, at jeg er en dør til mat.. aner ikke hvorn jeg skal bruge sinus, etc..

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#4:
Tjah. Hvilken trigonometrisk relation kan benyttes (til at finde vinkler,) når alle sider er kendte? Kig i din bog.

Svar #6
22. oktober 2006 af Spinderella_1989 (Slettet)

forstår det virkelig ikke:'(

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2006 af megdalena88 (Slettet)

Da trekanten er ligebenet, må den anden side også være 4,2 cm lang. Så du har flg:
lABl= 4,2 lACl= 4,2 lBCl=6,5

Hvis du "tegner en linje fra topvinklen A ned til midten af grundlinjen lBCl (kand fx dette punkt D), der bliver delt, har du nu to nye trekanter:

ACD og ABD, hvor lDCl=6,5/2=3,25, lBDl=3,25 og hvinkel D i hver af de nye trekanter er
180/2= 90 grader

Dvs. at du nu har tre enheder, som du kan bruge til at udregne. usk i øvrigt, at der nu er tale om to retvinklede trekanter.

Håber det hjalp lidt

Svar #8
22. oktober 2006 af Spinderella_1989 (Slettet)

ok, tusind tak:-)

det vil altså sige at vinkel D=90 grader og og alle de andre vinkler = 45 grader???

Svar #9
22. oktober 2006 af Spinderella_1989 (Slettet)

ok, men der er altså noget der er forkert...min bog siger noget helt andet...!

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. oktober 2006 af megdalena88 (Slettet)

nej.. de to andre vinkler behøves ikke være 45 grader. Det er jo noget du skal regne ud vha. de tre oplysninger du har: D=90 grader, hyp= 4,2 og hos=3,25

Skriv et svar til: HJÆLP...til endnu en mat opg:-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.