Kemi
omsætning af elektroner
23. oktober 2006 af
rockowitch (Slettet)
Hej jeg håber på at få lidt hjælp.
opgaven lyder:
Opg 7.1
Der udføres en elektrolyse af kobber(II)sulfat, idet der benyttes to kobberplader som elektroder. Strømstyrken er 0,500 A. Elektrolysen var i 10,0 minutter.
a)hvor mange elektroner er der i alt omsat under elektrolysen?
Jeg tror ikke helt jeg forstår opgaven er der nogen der kan hjælpe med en formel eller hvad det egentlig er jeg skal gøre???
opgaven lyder:
Opg 7.1
Der udføres en elektrolyse af kobber(II)sulfat, idet der benyttes to kobberplader som elektroder. Strømstyrken er 0,500 A. Elektrolysen var i 10,0 minutter.
a)hvor mange elektroner er der i alt omsat under elektrolysen?
Jeg tror ikke helt jeg forstår opgaven er der nogen der kan hjælpe med en formel eller hvad det egentlig er jeg skal gøre???
Svar #1
23. oktober 2006 af Larsendrengen (Slettet)
q = I*t , hvor q er antal ladninger (målt i C, Coulomb), I er strømstyrke (Ampere, A = C/s), og t er tid (i sek).
Det giver så: 300 C
Et mol elektroner er 96485 C ( 1 Faraday). Så kan du regne ud hvor mange elektroner der er omsat.
Det giver så: 300 C
Et mol elektroner er 96485 C ( 1 Faraday). Så kan du regne ud hvor mange elektroner der er omsat.
Svar #2
25. oktober 2006 af rockowitch (Slettet)
mange tak for hjælpen. hvi man der efter skal beregne stofmængden der er afsat på katodener det så bare Brug n(Cu) = 1/2 x n(e-).
eller er der mere??
eller er der mere??
Skriv et svar til: omsætning af elektroner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
