Matematik
l til diff-ligning
23. oktober 2006 af
Mani4 (Slettet)
når jeg skal angive løsning til diff-ligen, hvis graf går gennem (x_0,y_0)
hvad skal jeg så gøre forskelligt i de her 3 opgaver?
dy/dx = 7y
y' = 2y-4
y'/y = 10-y
skal jeg gøre noget anderledes når der ikke står det samme på venstre side af ligmed-tegnet?
hvad skal jeg så gøre forskelligt i de her 3 opgaver?
dy/dx = 7y
y' = 2y-4
y'/y = 10-y
skal jeg gøre noget anderledes når der ikke står det samme på venstre side af ligmed-tegnet?
Svar #1
23. oktober 2006 af sigmund (Slettet)
Læg mærke til, at dy/dx er en anden skrivemåde for y'(x).
Svar #3
23. oktober 2006 af piper (Slettet)
y'(x) = y'. Parentesen med x fortæller sig bare at y' er afhængig af variablen x. Ligesom en cirkels areal er en funktion af radius (pi er en konstant). Så man kan skriver A = A(r) = r^2*pi. Hvis du har problemer med at forstå dette, så tag evt. en snak med din lærer. Her har du nogle huskeregler:
dy/dx = y' = y'(x)
Mens at der ved den sidste differentialligning gælder at y'/y = (dy/dx)/y = dy/(dx*y).
Jeg anbefaler dig at du læser i din bog, hvor der med garanti står eksempler, der følger samme løsningsprincip, som der er tænkt anvendt i de opgaver du skriver i dit indlæg.
dy/dx = y' = y'(x)
Mens at der ved den sidste differentialligning gælder at y'/y = (dy/dx)/y = dy/(dx*y).
Jeg anbefaler dig at du læser i din bog, hvor der med garanti står eksempler, der følger samme løsningsprincip, som der er tænkt anvendt i de opgaver du skriver i dit indlæg.
Skriv et svar til: l til diff-ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
