Matematik

Integralregning.. lille opg

26. oktober 2006 af prinsesse11 (Slettet)
bestemt integrale:

fra x=2 til x=4

f(2/x+1) dx

??



Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Går udfra at du mener:

2
S 2/(x+1) dx
4
Benyt integration ved substitition, hvor t=x+1

Svar #2
26. oktober 2006 af prinsesse11 (Slettet)

ja men kan ikke finde ud af at regne den..

den hedder så
4
S 2/(1+x) dx
2

Svar #3
26. oktober 2006 af prinsesse11 (Slettet)

skal man ud og finde nye grænser??

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Ja du skal finde nu grænser, men det vigtigste er nu, at du kan finde ud af at finde stamfunktionen til funktionen...

Svar #5
26. oktober 2006 af prinsesse11 (Slettet)

tak for hjælpen. Men kan desværre bar ikke finde ud af den.
Vil du evt give et resultat med evt beregninger, hvis ikke for besværligt

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Kan jeg vel godt...:
2
S 2/(x+1) dx
4

t=x+1 hermed er:
dt/dx=1 <=> dx=dt
grænserne findes ved:
t1= x+1 => t1= 2+1=3
t2=x+1 => t2=4+1=5

Nu erstattes x+1 med t, og dx med dt, samt grænserne skiftes ud:
3
S 2/t dt=
5

Nu burde du godt kunne resten selv:)

En anden gang er det ikke sikkert at jeg orker at lave så meget for dig..

Svar #7
26. oktober 2006 af prinsesse11 (Slettet)

det må give 2*ln(t) ?

Svar #8
26. oktober 2006 af prinsesse11 (Slettet)

dvs det give 1.0217

Jeg takker mange gange for hjælpen:D

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Korrekt det er stamfunktionen, indsæt nu grænserne og du er færdig med opgaven..
Husk at:

a
S f(x) dx = F(a)-F(b)
b

Svar #10
26. oktober 2006 af prinsesse11 (Slettet)

TAK

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. oktober 2006 af Ronson76 (Slettet)

#6

"En anden gang er det ikke sikkert at jeg orker at lave så meget for dig.."

Helt ærligt, hvad er det for noget at skrive? Hvis det er en plage for dig at hjælpe andre, hvad hulen laver du så i dette forum??

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#11:
Det er da vist dig, der ikke har forstået meningen med dette forum. Her kan man søge hjælp, ikke få lavet sine opgaver!

Brugbart svar (0)

Svar #13
27. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#11
Det er skam ikke en plage for mig at hjælpe, men det er en plage at lave opgaverne for nogle...
I dette tilfælde var jeg flink, da personen skrev, at hun ikke kunne finde ud af det... Dette var trods mit lille hint...

Brugbart svar (0)

Svar #14
27. oktober 2006 af Ronson76 (Slettet)

#12
Nu bliver dette måske starten på en verbal krig (det håber jeg ikke), men dit indlæg fornærmer f..... min intelligens.

#12+13
Jeg har udmærket forstået meningen med dette forum. Jeg kan jo referere til, hvad der står skrevet på hjemmesiden: "Studieportalens mission er nemlig at hjælpe elever og studerende på et rent intellektuelt niveau."
Hvis man har behov for at få løst en opgave fra start til slut for derved at blive hjulpet videre, så er det da i orden. prinsesse11 sad jo tydeligvis fast. Der er ingen, der tvinger nogen til at skrive en lang hjælp, men gør man det, skal man sandelig ikke bagefter beklage sig over at have brugt tid på det.

Skriv et svar til: Integralregning.. lille opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.