Matematik
Vektor....hvor gøre jeg galt?
26. oktober 2006 af
Jelly (Slettet)
Håber nogle kan hjælpe mig...
Angiv
b(b-hat)*a(vektor) når a(a-hat)*b(vektor) = -5
Mit bud:
Hvis vi nu antager, at b = (3, 1) og a(hat)= (-2, 1):
a) 3*-2+1*1 = -5.
så er b(hat) = (-1,-3) og a = (1, 2)
b) -1*1-(-3*2)=5
det er mærkelig at det giver -5 i a) og 5 i b)..
Det burde være det samme tal..
Er der nogle der kan se hvor jeg har gjort noget galt..
Håber på hjælp.
Angiv
b(b-hat)*a(vektor) når a(a-hat)*b(vektor) = -5
Mit bud:
Hvis vi nu antager, at b = (3, 1) og a(hat)= (-2, 1):
a) 3*-2+1*1 = -5.
så er b(hat) = (-1,-3) og a = (1, 2)
b) -1*1-(-3*2)=5
det er mærkelig at det giver -5 i a) og 5 i b)..
Det burde være det samme tal..
Er der nogle der kan se hvor jeg har gjort noget galt..
Håber på hjælp.
Svar #1
26. oktober 2006 af sveegaard (Slettet)
Det er en fejl, jeg har lavet. b(hat) er naturligvis (-1,3)...
Btw, det er vist mit bud, du har der :D
Btw, det er vist mit bud, du har der :D
Svar #2
26. oktober 2006 af Jelly (Slettet)
det passer stadig ikke
-1*1-(3*2)=7
Hvad gør jeg nu galt?
-1*1-(3*2)=7
Hvad gør jeg nu galt?
Svar #3
26. oktober 2006 af sveegaard (Slettet)
-1*1+(3*2)= -1 + 6 = 5 --> Der står jo ikke i opgaven, at de skal være ens?
I regnestykker som b) er værdien kun ens numerisk, da du bytter om på "hattene".
I regnestykker som b) er værdien kun ens numerisk, da du bytter om på "hattene".
Skriv et svar til: Vektor....hvor gøre jeg galt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
