Kemi
reaktions skema
28. oktober 2006 af
newroz (Slettet)
hey
jeg forstår ikke om reaksionskema vil du gerne hjælpe mig hvordan man løser en kunne du vise en ekp
jeg forstår ikke om reaksionskema vil du gerne hjælpe mig hvordan man løser en kunne du vise en ekp
Svar #1
28. oktober 2006 af Kajbassen (Slettet)
Du bliver nødt til at forklare lidt mere om hvad dit problem er, så det bliver muligt at hjælpe dig
Svar #2
28. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)
Et reaktionsskema består af en reaktionspil, med de stoffer der deltager i den kemiske reaktion stående på venstre side og de stoffer der er resultatet af reaktionen på højre side af reaktionspilen. Stofferne der reagerer kaldes reaktanter mens de dannede stoffer kaldes produkter.
ex. 2 H2 + O2 --> 2 H2O
Normalt medtages i reaktionsskemaet kun de stoffer, der rent faktisk deltager i reaktionen.
Reaktionsskemaet siges at være afstemt når der er lige mange atomer af hver slags på begge sider af reaktionspilen den samlede elektriske ladning er den samme på begge sider af reaktionspilen.
Afstemningen sker ved at sætte passende koefficienter foran formlerne.
ex. reaktionsskemaet:
2 C2H6 + 7 O2 --> 4 CO2 + 6 H2O
er afstemt, da der er lige mange C, H og O atomer på begge sider af reaktionspilen.
Tilstandsformen for de enkelte stoffer kan anføres i en parentes efter de enkelte formler med følgende forkortelser.
s = solid (fast stof)
l = liquid (væske)
g = gas (luftart)
aq = aqua (opløsning i vand)
ex. C(s) + O2(g) --> CO2(g)
ex. 2 H2 + O2 --> 2 H2O
Normalt medtages i reaktionsskemaet kun de stoffer, der rent faktisk deltager i reaktionen.
Reaktionsskemaet siges at være afstemt når der er lige mange atomer af hver slags på begge sider af reaktionspilen den samlede elektriske ladning er den samme på begge sider af reaktionspilen.
Afstemningen sker ved at sætte passende koefficienter foran formlerne.
ex. reaktionsskemaet:
2 C2H6 + 7 O2 --> 4 CO2 + 6 H2O
er afstemt, da der er lige mange C, H og O atomer på begge sider af reaktionspilen.
Tilstandsformen for de enkelte stoffer kan anføres i en parentes efter de enkelte formler med følgende forkortelser.
s = solid (fast stof)
l = liquid (væske)
g = gas (luftart)
aq = aqua (opløsning i vand)
ex. C(s) + O2(g) --> CO2(g)
Skriv et svar til: reaktions skema
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
