Matematik
Finde den imaginære del af et kompleks tal
29. oktober 2006 af
Scorp-D (Slettet)
hej
Jeg har opgaven ' find den imaginære del af (-2+j)/(1-j)'
skal jeg gange med (1+j)/(1+j) ?
For hvis jeg gør dette får jeg (x^2-x-2)/(1-x^2), og det syndes jeg ikke rigtig jeg kan se hvordan jeg skal finde den imaginær del af det ?
Er der nogen som kan hjælpe mig lidt ?
På forhånd tak.
Jeg har opgaven ' find den imaginære del af (-2+j)/(1-j)'
skal jeg gange med (1+j)/(1+j) ?
For hvis jeg gør dette får jeg (x^2-x-2)/(1-x^2), og det syndes jeg ikke rigtig jeg kan se hvordan jeg skal finde den imaginær del af det ?
Er der nogen som kan hjælpe mig lidt ?
På forhånd tak.
Svar #2
29. oktober 2006 af Sentinox (Slettet)
Jeg forstår ikke helt din notation?
Hvad er 'j'?
Lad os antage at du mener at j=i, så er proceduren:
Tæller og nævner skal forlænges med den komplekst konjugerede til nævneren.
Således fås:
Tæller: (-2+i)*(1+i) = -3-i
Nævner: (1-i)*(1+i) = 2
Det komplekse tal kan således skrives;
z = (-3-i)/(2)
hvor:
Re(z) = -3/2 og Im(z) = -1/2
//Sentinox
Hvad er 'j'?
Lad os antage at du mener at j=i, så er proceduren:
Tæller og nævner skal forlænges med den komplekst konjugerede til nævneren.
Således fås:
Tæller: (-2+i)*(1+i) = -3-i
Nævner: (1-i)*(1+i) = 2
Det komplekse tal kan således skrives;
z = (-3-i)/(2)
hvor:
Re(z) = -3/2 og Im(z) = -1/2
//Sentinox
Skriv et svar til: Finde den imaginære del af et kompleks tal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
