Matematik
Rettelse med vektorer
29. oktober 2006 af
compaq (Slettet)
Der er givet vektor_a=(3,4) og vektor_b=(1,-1)
Beregn den værdi af tallet t, for hvilken længden af a+tb er mindst mulig.
Jeg får: (3,4)+t(1,-1) = (3+t,4-t)
her finder jeg længden:
sqrt((3+t)^2+(4-t)^2) og udregner det under kvadratroden.
Når jeg så differentiere får jeg:
4t-2/2*sqrt(2t^2-2t+25) og så sætter jeg tælleren lig nul osv. Er det rigtigt indtil videre??
Beregn den værdi af tallet t, for hvilken længden af a+tb er mindst mulig.
Jeg får: (3,4)+t(1,-1) = (3+t,4-t)
her finder jeg længden:
sqrt((3+t)^2+(4-t)^2) og udregner det under kvadratroden.
Når jeg så differentiere får jeg:
4t-2/2*sqrt(2t^2-2t+25) og så sætter jeg tælleren lig nul osv. Er det rigtigt indtil videre??
Skriv et svar til: Rettelse med vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
