Fysik
Temperatur og tid..
30. oktober 2006 af
Bonne89 (Slettet)
Heej.. Er der nogen der kan hjælpe mig med noget fysik?
1. opgave: Opvarmning af vand
1,5 kg vand bringes i kog i en jerngryde, der vejer 1,2kg. Start temperaturen er 14grader og kogepladens effekt er 1100W.
Hvor lang tid tager opvarmningen?
på forhånd tak :)
1. opgave: Opvarmning af vand
1,5 kg vand bringes i kog i en jerngryde, der vejer 1,2kg. Start temperaturen er 14grader og kogepladens effekt er 1100W.
Hvor lang tid tager opvarmningen?
på forhånd tak :)
Svar #3
01. november 2006 af Julledyret (Slettet)
Sluttemperaturen er angiveligvis 100 grader celcius, da "(...) vand bringes i kog (...)". Jeg antager her at opvarmningen finder sted ved ca. 1 atm. ;-)
Find:
Q[vand] = m[vand]*c[vand]*dT = 1,5kg * 4182 J/(kg*K) * (100C-14C)
Q[gryde] = m[gryde]*c[jern]*dT = 1,2 kg * 460 J/(kg*K) * (100C-14C)
Q[system] = Q[vand]+Q[gryde]
P = E/t <=> t = E/P = Q[system]/P[kogeplade]
Find:
Q[vand] = m[vand]*c[vand]*dT = 1,5kg * 4182 J/(kg*K) * (100C-14C)
Q[gryde] = m[gryde]*c[jern]*dT = 1,2 kg * 460 J/(kg*K) * (100C-14C)
Q[system] = Q[vand]+Q[gryde]
P = E/t <=> t = E/P = Q[system]/P[kogeplade]
Skriv et svar til: Temperatur og tid..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
