Fysik

Rigtig?

02. november 2006 af Hans4444 (Slettet)
Er denne opgave rigtig løst:

En lydbølge bevæger sig med 42 km gennem luften på 2 minutter. Hvad er temperaturen af luften, som bølgen har bevæget sig i?

= 32,24 C

Andet spørgsmål:

Når der kan høres et tordenbrag, hvor mange km svarer til 1 sek.?

Svar #1
02. november 2006 af Hans4444 (Slettet)

Nogen som vil hjælpe, har virkelig brug for det?

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2006 af Matkaj

1)
Benyt formlen v =331m/s*sqrt(T/273K) hvor T er kelvin temperaturen.
2) Så langt som lyden bevæger sig på 1s

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2006 af Matkaj

#2 ... og v = lydens fart.

Skriv et svar til: Rigtig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.