Matematik

Opgave

04. november 2006 af est (Slettet)
Hej

Jeg har fået problemer med en opgave omkring omdrejningslegemer......:

Vis, at forskriften for den funktion f, hvis graf er den halvcirkel, der ligger over y-aksen, er: f(x) = sqrt(2rx-x^2)

Dette har jeg styr på... Men så kommer..

Skitser for 0<h<2r punktmængden:
M={(x,y) ! 0 </= x </= h eller 0 </= y </= f(x)

Vis derefter, at volumen V af det omdrejningslegeme der fremkommer, når M drejes 360grader om x-aksen, er:

V(h) = pi*h^2 * (r*(h/3))

Jeg kan ikke finde ud af denne del... Jeg har prøvet med lidt af hvert men uden noget godt resultat...

_______________

Der er vist et vinglas hvor radius er 4 men hvor toppen af glasset er "skåret" af(ligesom et rigtigt vinglas), og at der derfor kun er 3 enheder fra centrum og op i stedet for 4(radius)...

Jeg håber I forstår...

På forhånd mange tak...

ps. opgaveformuleringen + tegning kan ses i MAT 3 H opg. 3 2 6

Mvh EST

Svar #1
04. november 2006 af est (Slettet)

Rettelse..:

Skitser for 0<h<2r punktmængden:
M={(x,y) ! 0 <eller= x <eller= h eller 0 <eller= y <eller= f(x)

Mvh EST

Svar #2
04. november 2006 af est (Slettet)

Hmm,Vi prøver igen..:

M={(x,y) I 0 <eller= x <eller= h
og
0 <eller= y <eller= f(x)

Svar #3
04. november 2006 af est (Slettet)

Den vil tilsyneladende ikke skrive punktmængden ind... Men x skal være mellem 0 og h og y skal være mellem 0 og f(x)...

Sådan...

På forhånd tak for hjælpen..:)

Mvh EST

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2006 af sigmund (Slettet)

Har du en skanner, så du kan skanne siden i bogen, og lægge den på peecee.dk? Har du ikke en skanner, kan du måske tage et billede af siden med din mobiltelefon, og lægge den på peecee.dk. Det er nemlig lidt svært, uden den fulde opgavetekt, at hjælp dig. Fx ved vi ikke, hvad h er.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2006 af mathon

#0

V(h) = pi*h^2 * (r*(h/3)) er
forkert

skal være

V(h) = pi*h^2*(r-h/3)

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=273821

Svar #6
05. november 2006 af est (Slettet)

Hej igen ...

Ja, undskyld din rettelse er korrekt... Jeg har lagt en scanning af opgaven ind på: http://peecee.dk/?id=10486

- det er den øverste...

På forhånd tak for hjælpen...

Mvh EST

Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.