Kemi
koncentration af K+ og Co3 2--
05. november 2006 af
asf89 (Slettet)
der afvejes 1,88 g kaliumcarbonat, dihydrat, som opløses i demineraliseret vand i en 50 mL målkolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med deminiraliseret vand og omrystes.
beregn de aktuelle koncentrationer af K og co3 i den fremstillede opkøsning
beregn de aktuelle koncentrationer af K og co3 i den fremstillede opkøsning
Svar #1
05. november 2006 af dnadan (Slettet)
Stoffet er:
KCO3 2H2O
Find molarmassen for dette.
Hermed har du en masse og en molarmasse, heraf kan du finde stofmængden:
n=m/M
Nu kigger du på, hvad der sker når kaliumcarbonat bliver opløst i vand, hvordan er forholdet mellem ionerne?
Heraf kender du nu stofmængden af K+-ionen og CO3(2-)-ionen.
Du kender volumen(50mL) og hermed kan du nu finde ionernes akuelle koncentration ved:
c=n/V
KCO3 2H2O
Find molarmassen for dette.
Hermed har du en masse og en molarmasse, heraf kan du finde stofmængden:
n=m/M
Nu kigger du på, hvad der sker når kaliumcarbonat bliver opløst i vand, hvordan er forholdet mellem ionerne?
Heraf kender du nu stofmængden af K+-ionen og CO3(2-)-ionen.
Du kender volumen(50mL) og hermed kan du nu finde ionernes akuelle koncentration ved:
c=n/V
Skriv et svar til: koncentration af K+ og Co3 2--
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
