Fysik
Cl-isotoper vs. naturligt Cl
28. februar 2004 af
Averell (Slettet)
Jeg sidder med en fysikopgave, og det første jeg tænkte, var: "Hvor svært kan det være?"
Åbenbart for svært for mig:
Hvordan regner man hvor mange % hhv. Cl-35 og Cl-37, der er i naturligt chlor med flg. oplysninger:
M for Cl-35 = 34,969u
M for Cl-37 = 36,966u
M for Cl (naturligt) = 35,453u
Åbenbart for svært for mig:
Hvordan regner man hvor mange % hhv. Cl-35 og Cl-37, der er i naturligt chlor med flg. oplysninger:
M for Cl-35 = 34,969u
M for Cl-37 = 36,966u
M for Cl (naturligt) = 35,453u
Svar #1
28. februar 2004 af Brian (Slettet)
Du kan lave et vægtet gennemsnit af M'erne for Cl 35 og 37.
Hvis x er andelen af Cl35 i forhold til 1 (= 100%), så er andelen af Cl37 lig med (1-x).
M for en blanding er så
M(blanding) = x*M35 + (1-x)*M37
(dette kræver muligvis lidt overvejelser - regn eventuelt igennem for 1 mol, der fordeles på med andelen x på 35 og (1-x) på 37).
Du kender M(blanding), så derfor har du ligningen
x*M35 + (1-x)*M37 = 35,453u
Den skal bare løses...
Hvis x er andelen af Cl35 i forhold til 1 (= 100%), så er andelen af Cl37 lig med (1-x).
M for en blanding er så
M(blanding) = x*M35 + (1-x)*M37
(dette kræver muligvis lidt overvejelser - regn eventuelt igennem for 1 mol, der fordeles på med andelen x på 35 og (1-x) på 37).
Du kender M(blanding), så derfor har du ligningen
x*M35 + (1-x)*M37 = 35,453u
Den skal bare løses...
Svar #2
28. februar 2004 af Averell (Slettet)
Tak, den havde jeg aldrig gennemskuet. Nu stemmer det!
Skriv et svar til: Cl-isotoper vs. naturligt Cl
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
