Matematik
vis at..: opg 1229 mat 3H
05. november 2006 af
Jorvik (Slettet)
Hej
Jeg har fået en opgave, der irreterer mig grueligt. Den lyder:
VIS AT:
S(2x2 - 7x + 7)/(x - 3)dx = x2 - + 4ln(x - 3)
HVOR: x > 3
Hvis I kan forstå min skrivemåde, kan I så ikke give et hint til, hvordan jeg løser den???
Jeg synes, jeg har prøvet alt.. det har jeg måske også, men i så fald har jeg regnet forkert :D
Jeg har fået en opgave, der irreterer mig grueligt. Den lyder:
VIS AT:
S(2x2 - 7x + 7)/(x - 3)dx = x2 - + 4ln(x - 3)
HVOR: x > 3
Hvis I kan forstå min skrivemåde, kan I så ikke give et hint til, hvordan jeg løser den???
Jeg synes, jeg har prøvet alt.. det har jeg måske også, men i så fald har jeg regnet forkert :D
Svar #1
05. november 2006 af dnadan (Slettet)
Benyt integrationsprøven, som siger:
F(x)=S f(x)dx
Hermed er:
F'(x)=f(x)
DVS differentiere venstre siden, hvis det giver dét, der står inde under intergraltegnet, så passer udsagnet...
F(x)=S f(x)dx
Hermed er:
F'(x)=f(x)
DVS differentiere venstre siden, hvis det giver dét, der står inde under intergraltegnet, så passer udsagnet...
Svar #2
05. november 2006 af Jorvik (Slettet)
(jeg havde glemt et x):
VIS AT:
S(2x2 - 7x + 7)/(x - 3)dx = x2 - x + 4ln(x - 3)
HVOR: x > 3
mange tak - nu så jeg pludseligt lyset - det hedder fælles nævner - så går slt op i en højere enhed :D
VIS AT:
S(2x2 - 7x + 7)/(x - 3)dx = x2 - x + 4ln(x - 3)
HVOR: x > 3
mange tak - nu så jeg pludseligt lyset - det hedder fælles nævner - så går slt op i en højere enhed :D
Skriv et svar til: vis at..: opg 1229 mat 3H
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
