Matematik

Løs ligningen f'(x)=0

06. november 2006 af littleJo (Slettet)
Hej

jeg har fået denne ligning:

f(x) = x^3-3x^2

så har jeg så differenticieret den til:

f'(x) = 3x^2-6x

nu skal jeg så løse ligningen f'(x)=0, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af det.. Det er noget med at man skal bruge

(-b+/-Kvadratroden(b^2-4ac))/2a

ik ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2006 af forcepower (Slettet)

det er 1.g stof - løsning af 2. gradsligning ... det kan dog gøres næmere i dette tilfælde:

f'(x) = 0 <=> 3x^2-6x = 0 <=> x(3x-6) <=> x = 0 V x = 2

(V betyder eller) - håber det hjalp :D

Svar #2
06. november 2006 af littleJo (Slettet)

ja lidt, det har vi haft om nemlig (: men forstår ikke helt, hvordan man kommer fra x(3x-6) og så til svaret x = 0 V x = 2 ..?

Svar #3
06. november 2006 af littleJo (Slettet)

-og kunne man ikke også sige 3x(x-2) i stedet for x(3x-6) ????

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2006 af Guruen (Slettet)

x(3x-6)=0
For at produktet kan være 0 må et af leddene være lig 0
Altså x*(3x-6)=0 <=> x=0 V 3x-6=0 <=> x=0 V x=2
mening?
slå evt. op i din 1g bog under 0-reglen..

Svar #5
06. november 2006 af littleJo (Slettet)

okay, ja, nu forstår jeg (: tak for hjælpen !

Skriv et svar til: Løs ligningen f'(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.