Matematik
Parallele vektorer?
08. november 2006 af
baloon (Slettet)
I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved
a(5-t , 2) og b=(4, t+1)
For hvilke tal t gælder, at
vektor a er parallel med vektor b?
Har ingen anelse for hvordan man undersøger dette?
Håber på hjælp
a(5-t , 2) og b=(4, t+1)
For hvilke tal t gælder, at
vektor a er parallel med vektor b?
Har ingen anelse for hvordan man undersøger dette?
Håber på hjælp
Svar #3
08. november 2006 af astridmøller (Slettet)
For to parallelle vektorer gælder at determinanten er lig nul. Så
â = (-2, 5-t)
og så skal (-2,5-t)*prik (4,t+1) = 0, så du isolerer t. Kan du evt. bare gøre på lommeregner. Er du med?
â = (-2, 5-t)
og så skal (-2,5-t)*prik (4,t+1) = 0, så du isolerer t. Kan du evt. bare gøre på lommeregner. Er du med?
Svar #4
09. november 2006 af baloon (Slettet)
Jeg er ikke med....kan du evt. vise det...det vil hjælpe på forståelsen.
På forhånd tak!
På forhånd tak!
Skriv et svar til: Parallele vektorer?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
