Kemi

formel hastighedskonstant, k

10. november 2006 af peter3000 (Slettet)
Jeg skal regne hastighedskonstanten ud, k, men kan simpelthen ikke huske formlen. Nogle der kan huske den

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Det er et spørgsmål der ikke kan besvares med så få (=ingen) oplysninger.

Hvad er T, Ea (aktiveringsenergien) og stødtallet A, for så kan du udregne den vha Arrhenius's ligning.

Svar #2
10. november 2006 af peter3000 (Slettet)

Jeg ved at T=53+273
Har ingen anelse om hvad Ea og A er.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2006 af mathon

se

http://peecee.dk/?id=11492

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2006 af Larsendrengen (Slettet)

Hvis du ikke har andre parametre, så kan du ikke udregne/bestemme hastighedskonstanten k.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Prøv at læse opgaven i gennem igen. Er der ikke tale om et forsøg med nogle forsøgsdata - evt. også en reaktionsligning?

Svar #6
11. november 2006 af peter3000 (Slettet)

Jeg ved at det er af 1. orden. og så er der et skema hvor der står nogle tidsværdier i sekund, og så står det værdier af [C2H5OH]/M

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Så må du finde ud af, om koncentrationen stiger eller falder? (danner du C2H5OH eller nedbryder du det)

Opskriv det kinetiske udtryk for en 1. ordens reaktion (findes i din bog eller ved at løse dc/dt = c*k


Svar #8
11. november 2006 af peter3000 (Slettet)

koncentrationen falder. Hvad er dc/dt?

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

dc/dt er koncentrationsaændringshastigheden.

Hvis du integrerer dc/dt=kt fra begyndelseskoncentrationen (C0= til en koncentration til et vilkårligt tidspunkt, får du:

C(t) = C0 * exp^(-k*t)

Kender du C0? Hvis du gøre kan du også beregne C(t)/C0 - hjælper dette ikke lidt?

Skriv et svar til: formel hastighedskonstant, k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.