Matematik
Hjælp til funktion
12. november 2006 af
GuffeHamSelv (Slettet)
Hejsa, har fået smidt følgende opgave i hovedet, som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til.
"Funktionen f er givet ved forskriften:
f(x) = x^3 - 3x + 18
Det oplyses at f har netop et nulpunkt x = -3
Funktionen g med forskriften g(x) = x^3 - 3x + d har et andet konstantled end f, nemlig tallet d.
Bestem de værdier af d, for hvilke g har 3 nulpunkter."
hvorn hulen gør jeg det? :) på forhånd tak for hjælpen
"Funktionen f er givet ved forskriften:
f(x) = x^3 - 3x + 18
Det oplyses at f har netop et nulpunkt x = -3
Funktionen g med forskriften g(x) = x^3 - 3x + d har et andet konstantled end f, nemlig tallet d.
Bestem de værdier af d, for hvilke g har 3 nulpunkter."
hvorn hulen gør jeg det? :) på forhånd tak for hjælpen
Skriv et svar til: Hjælp til funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
