Matematik

Logaritme funktioner...

29. februar 2004 af Alica (Slettet)
har lige et spørgsmål, når man har bestemt en forskrift for en funktion og skal til at bestemme f(120), skal man så bare indsætte 120 på x'ets plads, således:


f(120)= 5,2*(120^0,60) ???

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2004 af krelle (Slettet)

ja

Svar #2
29. februar 2004 af Alica (Slettet)

men hva så??

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2004 af erdos (Slettet)

tag din lommeregner og plot det ind...

Svar #4
29. februar 2004 af Alica (Slettet)

jeg ska altså bare regne 5,2*120^0,60 ud og thats it???

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. februar 2004 af 220986 (Slettet)

ja..

Svar #6
29. februar 2004 af Alica (Slettet)

okey...

og hva ska man så når der står:

Løs ligningen f(x)=144 ???

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. februar 2004 af erdos (Slettet)

Så skal du løse ligningen 144=5,2*(x^0,60)... Altså isolere x...

Svar #8
29. februar 2004 af Alica (Slettet)

okey dvs. 144/5,2 = x^0,60 ??

ska jeg så tag den 0,60 rod af (144/5,2)??

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. februar 2004 af erdos (Slettet)

ja...

Svar #10
29. februar 2004 af Alica (Slettet)

jammen er det ikke noget med at man ska tag log eller noget andet???

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. februar 2004 af 220986 (Slettet)

nej...
ikke i dette tilfælde!

Svar #12
29. februar 2004 af Alica (Slettet)

ok, men det er fordi jeg ikke kan få det til at passe. Det ka selvfølgelig også være at jeg taster forkert ind på grafregneren.

for jeg får det til 79,3 og det er jo forkert

Brugbart svar (0)

Svar #13
29. februar 2004 af 220986 (Slettet)

x=253,47...

Skriv et svar til: Logaritme funktioner...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.