Kemi
rettelse af en kemiopg
15. november 2006 af
cs (Slettet)
Hej er der nogen der gider at se om jeg har regnet denne opgave rigtigt.
propansyre har Ks = 1.3 * 10-5.
For en 0.100 M vandig propansyreopløsning skal bestemmes pH og koncentrationen af alle molekyler og ioner, der er til stede.
Først har jeg fundet pKs for at finde ud af om det er en svag eller stærk syre
pKs=-logks=-log(1,3*10^-5)
pks=4,88 dvs den er svag. Så bruger jeg formlen
pH=0,5*(pks-logcs)=0,5*(4,88-log0,1)=2,95
Reaktion
CH3CH2COO- + H+ -> CH3CH2COOH
H+ bestemmes 10^-pH=H+ =10^-2,95=1,14*1^-3 M
Og så er CH3CH2COO- 8,77*10^-12 M
Håber nogen har tid
på forhånd tak
propansyre har Ks = 1.3 * 10-5.
For en 0.100 M vandig propansyreopløsning skal bestemmes pH og koncentrationen af alle molekyler og ioner, der er til stede.
Først har jeg fundet pKs for at finde ud af om det er en svag eller stærk syre
pKs=-logks=-log(1,3*10^-5)
pks=4,88 dvs den er svag. Så bruger jeg formlen
pH=0,5*(pks-logcs)=0,5*(4,88-log0,1)=2,95
Reaktion
CH3CH2COO- + H+ -> CH3CH2COOH
H+ bestemmes 10^-pH=H+ =10^-2,95=1,14*1^-3 M
Og så er CH3CH2COO- 8,77*10^-12 M
Håber nogen har tid
på forhånd tak
Svar #1
15. november 2006 af frodo (Slettet)
hvordan har du funder propanoat koncentrationen?
Den må vel være den samme som [H+], for reaktionen er netop den omvendte af den du skriver ;)
Den må vel være den samme som [H+], for reaktionen er netop den omvendte af den du skriver ;)
Skriv et svar til: rettelse af en kemiopg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
