Matematik
Graf: bestem lodrette afstand! Ti-89
16. november 2006 af
cob (Slettet)
Jeg er endnu ikke helt gode venner med min lommeregner (ti89).
Jeg skal ud fra funktionerne f & g bestemme x,(0 = x = 4,5) for hvilket gælder at den lodrette afstand er størst.
f(x)=3,1*1,45^x
g(x)=3,2x+1,7
Jeg ville tro at det kunne gøres ved at sætte dem = hinanden, men det kan jeg ikke rigtig få til at fungere.
Gode råd modtages
Med venlig hilsen
Jeg skal ud fra funktionerne f & g bestemme x,(0 = x = 4,5) for hvilket gælder at den lodrette afstand er størst.
f(x)=3,1*1,45^x
g(x)=3,2x+1,7
Jeg ville tro at det kunne gøres ved at sætte dem = hinanden, men det kan jeg ikke rigtig få til at fungere.
Gode råd modtages
Med venlig hilsen
Svar #1
16. november 2006 af jgthb (Slettet)
Når x skal være mellem 0 og 4,5 skal det noteres "0 < x < 4,5" eller "0 =< x =< 4,5" afhængig af om 0 og 4,5 skal være med.
Prøv at trække den ene funktion fra den anden. Så får du en tredje funktinon. Find da værdimængden for den i samme interval. Den største numeriske y-værdi vil da være den største lodrette afstand.
Prøv at trække den ene funktion fra den anden. Så får du en tredje funktinon. Find da værdimængden for den i samme interval. Den største numeriske y-værdi vil da være den største lodrette afstand.
Skriv et svar til: Graf: bestem lodrette afstand! Ti-89
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
