Matematik
Hjælp til funktion og ulighed
19. november 2006 af
GuffeHamSelv (Slettet)
Hey jeg har får følgende opgave.
En funktion f har forskriften
f(x) = -0,5x^2 + 3x - 2,5, x tilhører R
"a) tegn grafen for f i et koordinatsystem"
Ville egentlig bare være sikkert på, hvad jeg rent udregningsmæssigt skal lave for at kunne tegne den ind. Vil det være nok med nulpunkter og støttepunkter?
En liniær funktion g har forskriften
g(x) = 0,5x - 0,5
"bestem uligheden for f(x)>=g(x)"
Vil jeg her blot skulle sætte de 2 funktioner lig med hinadnen og trækker det hele over på venstre side og sætte lig 0 og så bruge nulpunktsformel? eller noget vigtigt, osm jeg har glemt, nu det er en ulighed.
En funktion f har forskriften
f(x) = -0,5x^2 + 3x - 2,5, x tilhører R
"a) tegn grafen for f i et koordinatsystem"
Ville egentlig bare være sikkert på, hvad jeg rent udregningsmæssigt skal lave for at kunne tegne den ind. Vil det være nok med nulpunkter og støttepunkter?
En liniær funktion g har forskriften
g(x) = 0,5x - 0,5
"bestem uligheden for f(x)>=g(x)"
Vil jeg her blot skulle sætte de 2 funktioner lig med hinadnen og trækker det hele over på venstre side og sætte lig 0 og så bruge nulpunktsformel? eller noget vigtigt, osm jeg har glemt, nu det er en ulighed.
Svar #1
19. november 2006 af Lurch (Slettet)
a) Du skal jo i bund og grund abre finde nogle punkter der kan tegnes efter. Men det er jo oplagt at beregne toppunktet og evt. nulpunkter for at give et godt billede af grafen.
b) Du kan sagtens gøre som du selv siger. Sæt
f(x)-g(x) >= 0 og find nulpunkter. da kan du undersøge hvornår uligheden er opfyldt
b) Du kan sagtens gøre som du selv siger. Sæt
f(x)-g(x) >= 0 og find nulpunkter. da kan du undersøge hvornår uligheden er opfyldt
Skriv et svar til: Hjælp til funktion og ulighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
