Matematik

rumfang???

20. november 2006 af ASLAK (Slettet)
En punktmængde M begrænses af linjerne med ligningerne x=1 og x=4 samt graferne for funktionerne f og g, der er bestemt ved:

f(x)=sqr(x)+1/sqr(x) og g(x)= sqr(x)

B) beregn rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M roteres 360 grader om koordinatsystemets førsteakse.

4 4
V= pi S (sqr(x)+1/sqr(x))^2dx- pi S sqr(x)^2dx =
1 1

Men hvordan kommer jeg så videre?...og hvad er
sqr(x)^2 og 1/sqr(x) det samme som?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2006 af Sannaen (Slettet)

Hvad det er "det samme som" ?
Mener du, hvad de som "udregnede" er ?

Prøv at forklar

Svar #2
20. november 2006 af ASLAK (Slettet)

Altså det jeg ikke forstår er hvad integralet af
sqr(x)^2 og (1/sqr(x))^2 er?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Hvis ``sqr'' betyder kvadratrod, bør det ikke give dig problemer. Start med omskriv

sqr²(x) og (1/sqr(x))²

så du får nogle _mege_ simple udtryk.

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
I øvrigt mangler du stadig integralet af det dobbelt produkt i f²(x), som jo bare er 2.

Skriv et svar til: rumfang???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.