Matematik

arealer

22. november 2006 af gittemaja (Slettet)
en trekants areal er besmt ved dens højde og dens grundlinje, og en cirkels areal er bestemt ved dens radius. En trekant og en cirkel skal have samme areal.

a) indfør passende variabel og opstil et udtryk, som beskrvier denne sammenhæng.

b) udtryk radius i cirklen ved trekantens højde og grundlinje.

er meget usikker på hvordan det gøres.

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2006 af mathon

(1/2)*h*g = A = pi*r^2

eller

pi*r^2=(1/2)*h*g

.........isoler r

Svar #2
22. november 2006 af gittemaja (Slettet)

hvad betyder indfør passende variabel

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2006 af mathon

skal sikkert stå "passende variable"

Svar #4
22. november 2006 af gittemaja (Slettet)

b) udtryk radius i cirklen ved trekantens højde og grundlinje.

betyder det bare, at man skal have højde og grundlinje med, og at pi også godt må stå sammen med det.

Svar #5
22. november 2006 af gittemaja (Slettet)

b) udtryk radius i cirklen ved trekantens højde og grundlinje.

betyder det bare, at man skal have højde og grundlinje med, og at pi også godt må stå sammen med det.

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2006 af mathon

pi*r^2=(1/2)*h*g

r^2=(1/(2*pi))*h*g

r = sqr[(1/(2*pi))*h*g]


Svar #7
22. november 2006 af gittemaja (Slettet)

hmm hvorfor skal 2 ganges med pi?

er det ikke sådan her:

r^2=½*h*g/pi

fordi man dividerer pi væk på venstre side og så skal den også divideres væk på højre side

Svar #8
22. november 2006 af gittemaja (Slettet)

jeg fandt ud af det, min måde er lige så rigtig ; )

Skriv et svar til: arealer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.