Matematik
rumfangsformel, opløfte integral i anden, rigtig fremgangsmåde?
23. november 2006 af
Merit-HB (Slettet)
Har en formel som jeg ikke er sikker på hvordan skal opløftes
mit oprindelige integral lyder, og grænserne er 4 og 1
2x^1,5+1 = [0,8*x^2,5+x]= 27,8
næste opgave går ud på og bestemme arealet der fremkommer når arealet drejes 360 grader om førsteaksen
4
jeg ved formlen er Areal= Pi * S (2x^1,5+1)^2
1
og jeg ved ærligt talt ikke hvordan det regnes rigtigt ud,
(2x^1,5+1)*(2x^1,5+1) =2x^3+4x^1,5+1
det jeg mener her er at
(2x^1,5+1)^2 = 2x^3+4x^1,5+1
og i det tilfælde må integralet være = 0,5*x^4+1,6*x^2,5+x, og her indsættes grænserne 4 og 1
altså F(4)-F(1)
er dette rigtigt eller har jeg lavet en fejl undervejs
mit oprindelige integral lyder, og grænserne er 4 og 1
2x^1,5+1 = [0,8*x^2,5+x]= 27,8
næste opgave går ud på og bestemme arealet der fremkommer når arealet drejes 360 grader om førsteaksen
4
jeg ved formlen er Areal= Pi * S (2x^1,5+1)^2
1
og jeg ved ærligt talt ikke hvordan det regnes rigtigt ud,
(2x^1,5+1)*(2x^1,5+1) =2x^3+4x^1,5+1
det jeg mener her er at
(2x^1,5+1)^2 = 2x^3+4x^1,5+1
og i det tilfælde må integralet være = 0,5*x^4+1,6*x^2,5+x, og her indsættes grænserne 4 og 1
altså F(4)-F(1)
er dette rigtigt eller har jeg lavet en fejl undervejs
Skriv et svar til: rumfangsformel, opløfte integral i anden, rigtig fremgangsmåde?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
