Matematik

Vis at....

26. november 2006 af mulle007 (Slettet)
Vis formel for vinkler mellem 0 og 90 grader.

sin(2v)=2sin(v)*cos(v)

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2006 af mathon

du kender formlen
sin(x+y) = sin(x)*cos(y) + cos(x)*sin(y)

benyt denne på

sin(v+v)............

Svar #2
26. november 2006 af mulle007 (Slettet)

Kan du forklare det lidt bedre... Kan jeg benytte en ligebenet trekant for at vise det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2006 af mathon

"Kan jeg benytte en ligebenet trekant for at vise det?"

ja - det kan du godt:

de lige store sider - benene - kaldes a

den tredje side - grundlinjen - er 2*a*sin(v)

benyt sin-relationen:

sin(2v)/(2*a*sin(v)) = sin(90-v)/a

sin(2v) = (2*a*sin(v))*sin(90-v)/a

sin(2v) = 2*a*sin(v)*cos(v)/a

sin(2v) = 2*sin(v)*cos(v)

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2006 af fixer (Slettet)

Forudsat v er den halve topvinkel. Det blev vist ikke nævnt andet end implicit.

Skriv et svar til: Vis at....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.